Marko Bombek

MARKO BOMBEK

DR. MED., SPECIALIST INTERNE MEDICINE - PULMOLOG

Odkar kot “kapetan dobro uigranega tima” vodim našo ambulanto, se vsako nedeljo veselim novega tedna, novih ljudi, novih zgodb, novih kliničnih zagonetk in novih izzivov. Ker uživam v svojem delu, se lahko tudi popolnoma posvetim bolniku in osredotočim na zaupane težave.

(Marko Bombek, vodja tima)

ŽIVLJENJEPIS

Rodil sem se 27.6.1977 v Mariboru, po zaključeni osnovni šoli sem obiskoval II. gimnazijo Maribor in leta 1996 z odliko maturiral, istočasno sem z odliko diplomiral tudi na Srednji glasbeni šoli iz predmeta klavir pri prof. Janku Šetincu, kasneje tekom študija medicine v Ljubljani tudi iz predmeta fagot pri prof. Veselinu Atanasovu. Po končani maturi na II.gimnaziji v Mariboru sem nadaljeval študij medicine na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer sem leta 2003 diplomiral. Med študijem sem se strokovno izpopolnjeval v ZDA, v St.Lukes Episcopal Hospital Houston, Texas Medical Center pod mentorstvom dr. Michele Sartorija in dr. Reynolds Delgada, bogate klinične izkušnje sem nabiral tudi v splošni bolnišnici Fresco na Slonokoščeni obali pod mentorstvom dr. Anice Starman. Specializacijo iz Interne Medicine sem opravljal v UKC Ljubljana, UKC Maribor in na Kliniki Golnik ter leta 2010 opravil s pohvalo (cum laude) specialistični izpit iz interne medicine.

Leta 2010 sem se zaposlil na Oddelku za pljučne bolezni in alergologijo Klinike za Interno medicino UKC MB, kjer sem pridobil bogate strokovne in klinične izkušnje s področja interne medicine in pulmologije. Bil sem tudi ustanovitelj in vodja dejavnosti Laboratorija za motnje dihanja v spanju v UKC MB. Od 1.7.2017 sem prevzel vodenje zasebne koncesijske Internistično-pulmološke ambulante dr.Bombek d.o.o. v Slovenski Bistrici, kjer sem še danes redno zaposlen.

Moje ožje internistično področje je pnevmologija, še posebej se posvečam izjemno resni in do sedaj nezadostno obravnavani problematiki smrčanja in motenj dihanja v spanju – spalni apneji. Izobraževal in izpopolnjeval sem se na številnih mednarodnih šolah pri svetovno priznanih strokovnjakih s tega področja doma in v tujini.

Predavam na številnih strokovno-znanstvenih kongresih in se nenehno izobražujem na mednarodnih strokovnih srečanjih pod okriljem Združenja pnevmologov Slovenije, Evropskega respiratornega združenja (ERS), Evropskega združenja za raziskave spanja (ESRS), kjer dopolnjujem in izmenjujem svoje izkušnje s kolegi iz tujine.

Sem član Evropskega respiratornega združenja (European Respiratory Society), Slovenskega zdravniškega društva, Zdravniške Zbornice Slovenije in Združenja pnevmologov Slovenije.

ZA VAS SKRBIMO

Natalija Čavničar
diplomirana medicinska sestra

vodja ambulante za funkcionalno respiratorno diagnostiko

Marko Bombek
dr. med., specialist interne medicine - pulmolog

višji specialist, direktor, glavni odgovorni nosilec zdravstvene dejavnosti

Za dodatne infromacije nas obiščite, pokličite, ali nam pošljite e-pošto.

X